CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

11 Eylül 2010 Cumartesi

bugün bayram...

herkese iyi bayramlar:)

biraz geç oldu benim bayram mesajım ama anca yazabildim. ee bayram çocuklara. kadınlar yine sürekli mutfakta.. iş yapmaktan gocunmak değil benimki iki sohbeti de mutfakta yapmaktan gocunmak ;)

neyse ki alıştık. evin en büyük kızı olunca; mutfakla masa arası mesafeyi kat etmeye alıştım.

neler pişirdik bu bayram ? aslında şekerpare vardı ama ben resmini çekene kadar bir baktım ki kalmamış :)

o nedenle dün yaptığım Tiramisu tarifini paylaşacağım.

Tiramisu

Malzemeler:

  • 1 adet hazır pandispanya
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 fincan sıcak su
Kreması için: 
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket labne 
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
Yapılışı:
  1. Sıcak su, şeker ve nescafe karıştırılarak pandispanyalar ıslatılır.
  2. Bir tencerede labne hariç tüm krema malzemesi çırpılır. Daha sonra ocakta muhhalebi kıvamı alana kadar pişirilir.
  3. Krema piştikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan kremaya labne eklenerek iyice yedirilir.
  4. Pandispanyanın alt katına kremanın bir kısmı dökülür. İkinci pandispanya koyulur, onun üzerine de krema dökülür. 
  5. Bir küçük tabakta kakao ve kahve karıştırılır. Kaşıkla ya da süzgeçle pastanın üzerine bu karışım dökülür.
ÖNEMLİ NOT: Bu ölçülerle krema çok fazla geldi ya da benim pandispanyam küçüktü. Kalan kremayı aynı işlemi pötibör bisküviye uygulayarak ayrı bir kapta minik bir pasta daha yaptım :) 



Patates Salatası:


Malzemeler:
  • 1 kilo patates
  • yarım demek taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • bir avuç taze nane
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kıvırcık
  • 1 adet limon
  • 2/3 çay bardağı sıvı yap
  • 2 tatlı kaşığı nar ekşisi ya da nar sirkesi
  • tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı: 
  1. Patatesler ya soyularak haşlanır ya da haşlandıktan sonra soyulur, doğranır.
  2. Tüm yeşillikler yıkanarak ince ince doğranır. Havuç rendelenir.
  3. Ayrı bir sos kabınca yağ, nar ekşisi, tuz, limon ve baharatlar karıştırılır.
  4. Tüm malzeme karıştırılarak salata hazırlanır. Üzerine zeytinle süslenir.



0 yorum: