pırasayı sevemiyorum yiyemiyorum. farklı şekillerde deniyorum tüketebilmek için ama yok onda da başarılı olamıyorum :( en son olarak böreğin içine koydum fakat ben hariç herkes severek yedi :)
Malzemeler:
- 4-5 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sğt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- yarım kilo pırasa
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- tuz, karabiber, pulbiber
- susam
Öncelikle pırasalar küçük küçük doğranır, sıvıyağ ile kavurulur. Sarardıktan sonra içine salça, tuz ve baharatlar eklenip kavurulur.
Ayrı bir kapta 1 çay bardağı sıvıyağ, süt ve yumurta karıştırılır.
İlk yufka yağlanmış tepsiye serilir, üzerine kavurduğumuz pırasadan koyulup 2 yemek kaşığı kadar sütlü sostan dökülür. Her yufka katı için aynı işlem tekrarlanır. Son yufka serilip sütlü sostan bol miktarda eklenip susam serpilir.
Üzeri kızarana dek pişirilir.
Dipnot: Arzu ederseniz peynir de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun (:
0 yorum:
Yorum Gönder