CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

26 Temmuz 2010 Pazartesi

ben öğrenciyken; hey gidi hey!

Öğrenci evimizde en çok pişen en çok yediğimiz yine de yemekten bıkmadığımız tek yemek; salçalı makarna.. en kötü salçayla bile yapılmış olsa yine de yeriz yine de yeriz:))

Malzemeler:

  • 1 paket makarna
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz, nane, kekik
  • maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tencere tahmini 1,5 litre su ile doldurulur, içine 2-3 kaşık tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek kaynatılır. Kaynayan suya 1 paket makarna eklenir. makarnalar yumuşayana kadar yaklaşık olarak 7-9 dk pişirilir. makarnalar süzülerek kenara alınır.

Tencereye 3 kaşık sıvı yağ eklenir ve ısıtılır. ısınan yağın üzerine salça eklenerek kavurulur, makarnalar da eklenip baharat ilavesiyle karıştırılır.

servis edilirken maydanoz ve dereotu ilave edilebilir :)

epi topu yarım saatlik yemektir:))

0 yorum: