CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Fırında Kabak; Yağsız Mücver (:

"Ben kabak yememmmmm!" diyen bir çocuğunuz ya da kardeşiniz varsa eğer; fırında kabak, kabağı sevdirecek çok güzel bir yemek.. Çıtır çıtır, bol sebzeli ve de kabaklı (; Kabak yemem diyenlere eğer içinde kabak olduğunu söylemezseniz eminim ki  severek yiyeceklerdir.

Malzemeler:

  • 2 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2-3  dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir avuç kadar kıyılmış dereotu ve taze nane
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1-2 tatlı kaşığı çiğ  krema; olmasa da olur, ben denemek için koydum.
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Kabakları, havucu, patatesi rendeliyoruz kıyılımış maydanoz, dereotu,soğan  ve nane ile karıştırıyoruz. Yumurtayı, yağı, kabartma tozunu, baharatları, tuzu, kremayı ekleyip karıştırdıktan sonra, kıvama gelene kadar un koyuyoruz. Yağlanmış borcama döküp üstü altı kızarana dek pişiriyoruz. Üzerine arzu edilirse yoğurt dökülebilir, afiyet olsunnn  (:

0 yorum: