"Ben kabak yememmmmm!" diyen bir çocuğunuz ya da kardeşiniz varsa eğer; fırında kabak, kabağı sevdirecek çok güzel bir yemek.. Çıtır çıtır, bol sebzeli ve de kabaklı (; Kabak yemem diyenlere eğer içinde kabak olduğunu söylemezseniz eminim ki severek yiyeceklerdir.
Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet büyük boy patates
- 2-3 dal taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Bir avuç kadar kıyılmış dereotu ve taze nane
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1-2 tatlı kaşığı çiğ krema; olmasa da olur, ben denemek için koydum.
- Tuz, karabiber, pulbiber
Kabakları, havucu, patatesi rendeliyoruz kıyılımış maydanoz, dereotu,soğan ve nane ile karıştırıyoruz. Yumurtayı, yağı, kabartma tozunu, baharatları, tuzu, kremayı ekleyip karıştırdıktan sonra, kıvama gelene kadar un koyuyoruz. Yağlanmış borcama döküp üstü altı kızarana dek pişiriyoruz. Üzerine arzu edilirse yoğurt dökülebilir, afiyet olsunnn (:
0 yorum:
Yorum Gönder