Akşam çayında keki yerken fark ettim ki dün ben kek yapmıştım ve bloga eklememişim. Hemen eklemek istedim.. O kadar kek yapmama rağmen kıvamı bu kadar güzel olan başka kek yapamadım. Buyrun işte tarif :) Tarif Sofra dergisinin tatlılar kitabından...
Kuruyemişli Kek
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarşın
- 1 paket kuş üzümü
- 3 yemek kaşığı ceviz
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- Şeker, sıvıyağ, süt ve yumurta bir kapta çırpılır. Üzerine un eklenir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edilir.
- Tarçın, ufalanmış fındık ve ceviz, kuş üzümü eklenir.
- Kabartma tozu eklenerek son kez iyice karıştırılır.
- Margarinle yağlanmış kek kalıbında kek pişirilir.
- Üzeri için vanilya hariç tüm malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. İndirildikten sonra vanilya eklenip karıştırılır.
- Fırından çıkan kekin üzerine muhallebi koyularak servis yapılır.
1 yorum:
Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş. Hayırlı sahurlar.
Saygılar.
Yorum Gönder