CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

12 Eylül 2009 Cumartesi

Dolmaların en az sevileni; kabak dolması

Kabak sevmeyenler için kabak dolması yenilebilecek bir yemek...

Malzemeler:

  • 1 kilo kabak
  • Yarım su bardağı dolmalık pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 300 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane ve kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kapak için havuç
  • Arzu edersiniz sarmısaklı yoğurt
 Yapılışı:
  1. Kabaklar temizlenir, ikiye bölünüp içleri tatlı kaşığı yardımıyla oyulur, içlerine tuz ekelenir.
  2. Kıyma, ince ince doğranmış soğan, rendelenmiş sarmısak, baharatlar ve yağ karıştırılır.
  3. Kabakların içi tatlı kaşığı yardımıyla doldurulur, tencereye dizilir. Kapak olarak halka halka doğranmış havuç kullanılır.
  4. Tencereye dizilen dolmaların üzerine tuzlu su gezdilirip, içleri pişne dek kısık ateşte pişirilir.
  5. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek servis edilir.

Dipnot; şablonumla alakalı bir sorundan dolayı yorum yapılamıyor bloguma, en kısa zamanda çözülecektir bu sorun.. Afiyet olsun (=

0 yorum: