Kabak sevmeyenler için kabak dolması yenilebilecek bir yemek...
Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- Yarım su bardağı dolmalık pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarmısak
- 300 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane ve kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kapak için havuç
- Arzu edersiniz sarmısaklı yoğurt
- Kabaklar temizlenir, ikiye bölünüp içleri tatlı kaşığı yardımıyla oyulur, içlerine tuz ekelenir.
- Kıyma, ince ince doğranmış soğan, rendelenmiş sarmısak, baharatlar ve yağ karıştırılır.
- Kabakların içi tatlı kaşığı yardımıyla doldurulur, tencereye dizilir. Kapak olarak halka halka doğranmış havuç kullanılır.
- Tencereye dizilen dolmaların üzerine tuzlu su gezdilirip, içleri pişne dek kısık ateşte pişirilir.
- Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
Dipnot; şablonumla alakalı bir sorundan dolayı yorum yapılamıyor bloguma, en kısa zamanda çözülecektir bu sorun.. Afiyet olsun (=
0 yorum:
Yorum Gönder