pırasa herkes tarafından sevilen bir sebze değildir.. ben hiç sevmem pırasayı ama bir de börekte deneyeyim dedim. hem canım fena halde sıkılmıştı sel haberlerinden..
yapımı basit, tadı pırasa sevenler için güzel..
malzemeler:
- 5-6 adet yufka
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- iki kaşık sıvı yağ pırasalar için
- tuz, karabiber, pulbiber
- susam
- 1 kilo pırasa
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- pırasalar halka halka doğranır, 2 kaşık sıvı yağ ile kavurulur. biber salçası eklenip, baharatlar eklenir.
- yufkalar üçgen üçgen kesilir.
- yoğurt, yağ, yumurtalar karıştırılır.
- her bir üçgen yufkanın içine yoğurtlu sosdan eklenip, birer kaşık pırasa koyulur, sarılır.
- yağlanmış tepiye dizilen yufkaların üzerine yoğurtlu sosdan sürülüp,susam serpilir, üzeri kızarana dek pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder