CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

14 Eylül 2009 Pazartesi

Elmalı Toppare Tatlısı (:

Bu tarif çok eski bir Sofra dergisinden.. Hafif ama biraz uğraştıran bir tatlı..=)

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy elma
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı fındık veya ceviz içi
  • 1 paket margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için:

  • 2 su bardağı un
  • Bir buçuk su bardağı tozşeker
  • 1/4 limonun dilimi
Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
Yapılışı:

  1. Elmaların kabukları soyulup, rendelenir. Yarım su bardağı şeker ve tarçınla suyunu çekene dek pişirilir, ocaktan indirilirken içine fındık veya ceviz içi eklenir, soğumaya bırakılır.
  2. Bir kapta eritilip soğutulmuş margarinin içine yumurtalar kırılır. 1 çay bardağı tozşeker, yoğurt ve kabartma tozu eklenip yoğurulur. Poğaça hamuru kıvamı elde edilene kadar un eklenip bir yandan da yoğurulur.
  3. Hamurdan yumruk iriliğinde parçalar kopartılıp açılır, bardak yardımıyla parçalar elde edilir. Elmalı içten içine birer kaşık koyularak kapatılır, yağlanmış tepsiye kapatma kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilir.Ben açmadım hamuru, poğaça yapar gibi ceviz iriliğinde parçalar kopartıp içlerini doldurdum.
  4. Doldurma işlemi bittikten sonra altı üstü kızarana dek pişirilir. Bir yandan da şerbet için bütün malzemeler kaynatılır, kaynadıktan 2 dk sonra ocaktan indirilip, soğumaya bırakılır.
  5. Fırından çıkan hamurlar biraz ılıdıktan sonra soğumuş olan şerbete batırılıp, ters yüz ederk 5 dk bekletilir. (Ben 5 dk bir tarafını 5 dk diğer tarafını beklettim, seçim sizin.)
  6. Şerbetten çıkarılan elmalı toplar hindistan cevizine bulanarak servis edilir.


0 yorum: