Seyahate gittiğimizde yol kenarlarında güveç satan amcalar teyzeler görürüz... Peki bilir miyiz ki o güveçle yapılan yemek gerçekten çok güzel olur? Özellikle fırında yapılan yemekler için güveç vazgeçilmezdir.. Bizim güveç fırına sığmayacak kadar büyük olduğu için ocakta pişirdim yemeği..
Malzemeler:
- 6-7 adet patlıcan
- 2 diş sarmısak
- 1 büyük boy kuru soğan
- 3-4 adet sivri biber
- 4 adet rendelenmiş domates
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz, kırmızıbiber
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, yemeklik doğruyoruz, daha sonra tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletiyoruz. Ben tuzlu suyun içine bir tane de limon sıkıyorum.
- Daha sonra güvece; sotelik doğranmış soğanları, ince ince doğranmış sarmısakları, küçük küçük doğranmış biberleri ekliyoruz.
- Patlıcanları beklettiğimiz sudan çıkarıp, yıkayıp güvece koyuyoruz, üzerine de rendelenmiş domatesleri ve yağı ekleyip, tuzunu ayarlıyoruz. Yemek hazır bile(: Ama pişmesi yaklaşık olarak 1-2 saat alabilir benden söylemesi. Afiyet olsun...
Arpa Şehriye Çorbası
Malzemeler:
- 6 adet orta boy domates
- 1 adet tavuk suyu tablet, varsa tavuk suyu
- 3 kaşık sıvıyağ
- 1 su bardağı kadar arpa şehriye
- Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası
- Nane, kekik, tuz
Yapılışı:
- Domatesleri rendeliyoruz. Bir tencerede sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz. Biber ve domates salçalarını ekliyoruz.
- Salçalar kavrulunca tavuk suyu tableti ekleyip, çorbanın suyunu ekliyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz.
- Su kaynayınca şehriyeleri ekleyip pişene kadar kısık ateşte bekletiyoruz. Ocaktan indirmeden önce nane ve kekik ekleyip sıcak olarak limonla servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder