CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

8 Eylül 2009 Salı

Güveçte Patlıcan ve Arpa Şehriye Çorbası (:

Seyahate gittiğimizde yol kenarlarında güveç satan amcalar teyzeler görürüz... Peki bilir miyiz ki o güveçle yapılan yemek gerçekten çok güzel olur? Özellikle fırında yapılan yemekler için güveç vazgeçilmezdir.. Bizim güveç fırına sığmayacak kadar büyük olduğu için ocakta pişirdim yemeği..

Güveçte Patlıcan Yemeği


Malzemeler:

  • 6-7 adet patlıcan
  • 2 diş sarmısak
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 4 adet rendelenmiş domates
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz, kırmızıbiber
Yapılışı:


  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, yemeklik doğruyoruz, daha sonra tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletiyoruz. Ben tuzlu suyun içine bir tane de limon sıkıyorum.
  2. Daha sonra güvece; sotelik doğranmış soğanları, ince ince doğranmış sarmısakları, küçük küçük doğranmış biberleri ekliyoruz.
  3. Patlıcanları beklettiğimiz sudan çıkarıp, yıkayıp güvece koyuyoruz, üzerine de rendelenmiş domatesleri ve yağı ekleyip, tuzunu ayarlıyoruz. Yemek hazır bile(: Ama pişmesi yaklaşık olarak 1-2 saat alabilir benden söylemesi. Afiyet olsun...
Gelelim bir diğer tarifime, herkesin bildiği çabuk anne çorbası; arpa şehriye çorbası (:

Arpa Şehriye Çorbası

Malzemeler:

  • 6 adet orta boy domates
  • 1 adet tavuk suyu tablet, varsa tavuk suyu
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • 1 su bardağı kadar arpa şehriye
  • Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Nane, kekik, tuz

Yapılışı:

  1. Domatesleri rendeliyoruz. Bir tencerede sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz. Biber ve domates salçalarını ekliyoruz.
  2. Salçalar kavrulunca tavuk suyu tableti ekleyip, çorbanın suyunu ekliyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz.
  3. Su kaynayınca şehriyeleri ekleyip pişene kadar kısık ateşte bekletiyoruz. Ocaktan indirmeden önce nane ve kekik ekleyip sıcak olarak limonla servis ediyoruz.

0 yorum: