Naneli bulgur pilavı annemin tarifi, nerden bulmuş bilmiyorum ama tadı gerçekten güzel...
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı bulgur
- 1 adet et suyu tablet
- 2 adet küçük boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ, isteyen katıyağ ile yapabilir.
- 1 demet nane
- Tuz
Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz, soğanlar kavrulunca, küçük küçük doğradığımız naneleri ekleyip naneleri kavuruyoruz. Daha sonra ayıklayıp yıkadığımız bulguru ve et suyu tableti ekliyoruz, bulguru da kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip, tuzunu ayarlıyoruz. Kaynayınca altını kısıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.. Afiyet oollllsuuuuunnnn (:
0 yorum:
Yorum Gönder