Fark ettim ki hep kendimden bahseder olmuşum, yemek tariflerini unutmuşum..
Gelelim diğer tarife; yaprak dolması sarmıştık geçen, annem ben ve kardeşim. Ben her ne kadar üşenip öf pöf desem de annemin zoruyla sardık bir tencere. Bakalım sizler de beğenecek misiniz...
Malzemeler:
- 1 kilo yeşil yaprak
- 3 bardak dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 8-9 adet orta boy soğan
- 3-4 diş sarmısak
- 1 adet et suyu tablet
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pulbiber, tarçın, kekik, nane, kimyon
- Yarım demet maydanoz, bir avuç kadar kıyılımş dereotu
- Öncelikle yapraklar yeşil taze yapraksa onları kaynar suda renkleri sararana kadar haşlıyoruz. Eğer yeşil yaprak değilse tuzu gidene kadar yıkıyoruz.
- Soğanları, sarmısakları, yağı kavuruyoruz. Kavrulunda salçaları ekliyoruz.Et suyu tableti de atıyoruz.
- Salçalar kavrulunca ayıklanıp yıkanmış pirinçleri ekliyoruz, pirinçler yapışana kadar kavuruyoruz.
- Baharatları ekliyoruz.
- Maydanoz ve dereotunu ekleyip, kapatıyoruz ocağı.
- Dolma içi demlenince yaprakları sarmaya başlıyoruz.
- Tencerenin üzerine dolma içi tenceresinde kalan yağı ve limon dilimlerini ekliyoruz. Su ekleyip üzerine tabak kapatıyoruz.
- Dolmaların içi yumuşayana kadar pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder